Почетна / Избор на Уредникот / Бугари имате ли во азбуката Ѕ.

Бугари имате ли во азбуката Ѕ.

Бугарската академија на науките и уметностите тврди дека македонскиот јазик е наречје на бугарскиот, односно дека македонски јазик не постои.

Што пријатели беа овие Бугарите, кои во својот јазик, во својата азбука, ја немаат буквата Ќ, туку го немаат  и генијалниот македонски линвистички и фонетички изум буквата Ѕ.Ете, по тоа се разликуваме од Бугарите и нивната ненаучна академија., А бугарската академија одамна е позната по тврдењата дека и Ескимите зборуваат на бугарски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штипско културно лето ,36-ти пат.

Општина Штип ќе го организира 36-тото издание на манифестацијата од уметноста, културата, забавата “Штипско културно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *