Почетна / Бизнис / Буџет колку да има плата

Буџет колку да има плата

Фондацијата за развој на локaлната заедница направи истражување  на тема:Колку е развоен буџетот на Општина Штип, за  првата половина од 2020 година?Тие констатирале дека:

90% од буџетот е потрошен на оперативни трошоци

10% се реализирани капитални инвестиции

Од 90-те проценти потрошени пари на оперативни трошоци, дури 77 проценти биле наменети за плати и надоместоци на администрацијата, а само 13 проценти се за капитални инвестиции.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *