Почетна / Занимливости / Високи плати за невидена работа

Високи плати за невидена работа

Конечно работниците од културата, пардон уметниците и тие што тежнеат кон уметноста и културата, поточно земаат дебели плати почнаа да зборуваат со состојбата во самите институции.Состојбата ако ја прашате министерката за култураИрена Стефоска никогаш не била поарна.Се сложуваме само од еден аспект, аспект именуван како плати, просечната плата во овие институции е над 500 евра.Само нејмојте никого да прашувате што работел и што сработил за тие плати, и што видела јавноста.Министерството за култура на добитниците на пари од конкурсот за програми од национален интерес, кои не успеале да ги реализираат проектите бара да се врати авансот од 50% пари за реализација.Ако за тие важи враќање на парите, зошто истиот клуч не се примени и за професионалните институции и ним средствата да им бидат намалени.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *