Почетна / Занимливости / Во Истанбул изложба на Слободан Милошески

Во Истанбул изложба на Слободан Милошески

Во Културно-информативниот центар на Р.С.Македонија во Истанбул, на 10.11.2020година (вторник) беше отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Метафора на телесното“, од авторот Слободан Милошески. Слободан Милошески. досега има реализирано 22 самостојни изложби , а учествувал на повеќе од 70 групни изложби во земјава и странство. Добитник е на 14 награди и признанија, од кои најзначајни се: наградата за скулптура „Јордан Грабул“ доделена од Друштво на ликовни уметници на Македонија во 2012 и 2015 година,  наградата за скулптура мал формат „Димо Тодоровски“  доделена од ДЛУМ во 2014година и Награда за скулптура доделена од ДЛУМ во 2020год

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *