Почетна / Бизнис / Во Македонија има поголеми просечни плати.

Во Македонија има поголеми просечни плати.

Просечната месечна нето-плата по вработен исплатена во април годинава изнесува 28.438 денари (462 евра), објави Државниот завод за статистика (ДЗС).Според податоците на ДЗС, во тој месец, индексот на просечната исплатена нето-плата, во однос на истиот месец од 2020 година, изнесува 110.1, или платата е зголемена за 10,1 отсто.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Вебинар“ за автомобилската индустрија

Економски факултет при УГД организира вебинар на тема: Предизвиците на бизнис секторот во периодот на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *