Почетна / Занимливости / Во Пазарџик, на театарски фестивал

Во Пазарџик, на театарски фестивал

Две аматерски тетарски трупи најавуваат учество на мешународниот фестивал Во Пазарџик , Република Бугарија.Репетициона 4 и студиото “Гаврилов“ ќе учествуваат таму. Во Штип не дојде селектор да ги гледа или процени квалитет.Учеството се плаќа.Од свој,  а и нешто од туѓ џеб двете трупи ја платија котизацијата за учество во Пазарџик.Секако учеството е за поздравување.Младите вљубеници во театарската уметност, на публиката и нудат естетика која е разбирлива за нив, естетика, која сега ја негуваат професионалните театри.Лошо е што делувањето на вакви аматерски трупи , е оставено на поединечен ,  односно личен труд, а не на организирана дејност и постојана работа со аматери.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Наместо облека, носи маска!!!

Ниту попладневната бура со грмотевици не ја спречила огромната група голи луѓе да учествуваат на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *