Почетна / Балкан / Во Србија наркоманската граница е под 14 години

Во Србија наркоманската граница е под 14 години

Во Србија 15% од средношколците во прва година пробале дрога, се вели во податоците објавени денеска по повод одбележувањето на Светскиот ден против меѓународната дрога. Употребата на дрога во текот на животот е почеста кај младите луѓе кои живеат во градовите отколку во селата, според истражувањето на Институтот за јавно здравје „Батут“.Младите најчесто користат марихуана, потоа екстази, амфетамини, ЛСД, но и други халуциногени средства, крек, кокаин, хероин. Секој десетти средношколец во прва година користел нелегална дрога, а тоа да не е марихуана или хашиш.Клиничкиот токсиколог Томислав Режиќ вели дека во таа установа се згрижени пациенти постари од 14 години и дека децата под 14-годишна возраст се згрижени во детските здравствени установи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Словенија зимата пристигна во лето?!!!

Снегот на Балканот оваа година пристигна порано. Во текот на вчерашниот ден, поради спуштање на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *