Почетна / Бизнис / Газдите на конфекциите сега почна да ги фаќа паника

Газдите на конфекциите сега почна да ги фаќа паника

УЈП може да здивне Сања Лукаревска е со втор негативен наод, и оваа институција повеќе не е обезглавена.Но, многу лесно обезглавени можат да бидат штипски конфекции, чии вработени беа позитивни на ковид 19.На дел од работничките им се земени дополнителни брисеви,и  за жал сеуште ги  немаат добиено резултатите.А кај нас правилата велат без втор негативен тест нема излегување од изолацијата.Тоа значи нема одење на работа.Сопствениците на претпријатијата, неможат да најдат соодветни и достатно квалитетни замени, па се закочува процесот на производството.Во Штип има случај на работник во конфекција, кој живее апсолутно сам,чекајќи ги наодите од вториот тест.Поради изолацијата  неможе дури  храна да си набави.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *