Почетна / Македонија / Граѓаните сметаат дека водата за пиење е чиста

Граѓаните сметаат дека водата за пиење е чиста

Мнозинството граѓани (55,3%) сметаат дека водата за пиење во земјава е чиста и безбедна, како и дека нејзиниот квалитет е идентичен како и минатата година (49,2%), покажува истражувањето на јавно мислење на тема „Загадување на водите“.За жал во овие општи податоци изостана податокот за загаденоста или незагаденоста на водите од Хидросистемот “Злетовица“, каде во анализа на Институтот за јавно здравје јавно се изнесени податоци за конаминацијата на водата од “Злетовица“ која засега ја козумираат жителите од Св. Николе, Пробиштип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *