Почетна / Македонија / Ден на Ромите, а Ромите…

Ден на Ромите, а Ромите…

Меѓународниот ден на Ромите – 8 април, Здружението на мултиетничко општество за човекови права, Хуманитарното здружение на младите Роми во Штип, Ромска акциона група на Општина Штип заеднички со Општина Штип во рамките на праграмата на РОМАКТЕД, одбележан со:Приредба од Ромските ученици од сите основни училишта во Општина Штип на ромската култура и литература,како и со дебатата  со наслов “Ромите во минатото, сегашноста и иднината“ во Дом на млади.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *