Почетна / Избор на Уредникот / Дијабетичарите се разболуваат не од Ковид туку од недостаток на игли.

Дијабетичарите се разболуваат не од Ковид туку од недостаток на игли.

Дијабетичарите како ризична група од Ковид 19 сега мора да се пазат и од иглите кои им ги доделуваат за вбризгување на инсулин.Надлежните им доделуваат неверојатно малку игли за боцкање, а некои од нив се постари од две години, иако токму 24 месеци е рокот за употреба на иглите.Како тогаш во вакви убиствени услови да преживеат дијабетичарите.Приморани се една игла да ја користат и до десет пати, иако иглата е за еднократна употреба.Мазохистички си создаваат рани од убодите, а тоа е вистински рај за бактерии и вируси.Требали пред време да умираат наши сограѓани поради тоа што се дијабетичари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *