Почетна / Занимливости / Државата со ич пари , сака да се гаснат пожари.Не бива…

Државата со ич пари , сака да се гаснат пожари.Не бива…

Годинава државата издвојува „топтан“ 14 милиони евра за пожарникарите, ЦУК и ДЗС – трите инстанци кои се во меѓусебна интеракција и координација во системот на цивилна одбрана и заштита. Од тие пари над 60 отсто се за плати на околу 1.000 вработени! За инвестиции во машини и опрема се 700.000 евра за ДСЗ и ЦУК. Пожарникарските камиони не се на листа. За нив само ако има донатори или ги купат општините!Овие 14 милиони евра се помалку од 9 отсто од парите од буџет наменет за одбрана!!! Или 0,4 отсто од сите буџетски расходи … Жална Македонија! А материјалните штети допрва ќе ги броиме…

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *