Почетна / Избор на Уредникот / Државата спие, пироманите се греат на неа.

Државата спие, пироманите се греат на неа.

Гори насекаде во Северна Македонија. Гори југот, гори и север, и запад гори, а гори и на Исток.И додека гори, и додека надлежните агенции или дирекции божем менаџираат со огнот, тој и пиромените и се смејат на државата.И се смејат бидејќи додека таа спие, пироманите ја палат.Или пак срчката ќе биде виновна заедно со сонцето што грее.Редакцијата наша е преплавена од повици да реагираме. Ние реагираме со тоа што пишуваме.И благодариме што имаат доверба дека ќе ја информираме јавноста, а преку јавност и  надлежните.193, 192 и другите еден требаше и порано да преввземат мерки против пироманите што домашни , што странски, што политички и што аполитички.ЕЈ НАДЛЕЃНИ, АБЕ ИЗГОРЕ ДРЖАВА, ЌЕ НЕМА КОМУ ДА БИДЕТЕ ОДГОВОРНИ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *