Почетна / Бизнис / ЕВН се дума за каматите

ЕВН се дума за каматите

Отписот на каматите на долговите што граѓаните ги имаат кон општинските и државните институции е можен само со соодветно законско решение, согласни се познавачите. За дел од граѓаните, ова решение е добра можност да се решат од натрупаните комунални сметки, други пак, се скептични и велат дека тој што и сега не плаќа, нема да може да плаќа и на рати, бидејќи ќе стигнуваат и тековните сметки. ЕВН Македонија, како што беше случајот и во неколкуте претходни иницијативи поврзани со оваа проблематика, се залага за комплетни и систематски решенија на проблемот со заостанатите долгови. Во тој поглед, сметаме дека делумен отпис на побарувања, односно само на каматите на дел од побарувањата, нема значително да придонесе кон решавањето на проблемот со заостанатите долгови на корисниците. Доколку има официјална одлука, ќе ја разгледаме и ќе размислиме велат во ЕВН

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *