Почетна / Спорт / Егоров и Нуров учесници на ЛОИ-Европа во Белорусија

Егоров и Нуров учесници на ЛОИ-Европа во Белорусија

Нуров и Егоров обезбедија учество на европските ЛОИ во Минск, во месец јуни. Ако Елмедин биде трет, не може да учествува оти не е во олимписка категорија за ЛОИ во Токио 2020 година.Досега немаше норми за ЛОИ во ТОКИО. , барем за борачите. Нормите почнуваат во септември, кога во Казахстан се одржува СП, а најдобрите 6 борачи во своиоте категории ќе освојат норми за ЛОИ во Токио, но потоа има и два квалификациони турнири каде исто така се освојуваат бодови за ЛОИ во Токио,…“- ни рече Дејан Богданов, заменик претсдател на ФБСМ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *