Почетна / Занимливости / “Едип“ ќе се игра во НУЦК“Ацо Шопов“

“Едип“ ќе се игра во НУЦК“Ацо Шопов“

Центарот за култура “Ацо Шопов“ в четврток 12-ти август премиерно ќе ја одигра кореодрамата “ЕДип“.Оваа претстава е авторски проект на Драгана Милошевска Попова и Игор Киров по мотиви од “Едип” – Софокле

Режија: Драгана Милошевска Попова

Кореограф: Игор Киров

Костимограф: Роза Трајческа

Сценонграф: Валентин Светозарев

Композитор на музика: Томе Темелкоски

Актери:

Едип – Ефтим Трајчов Ѓаурски

Антигона – Анѓелка Нашкова

Креонт/Лај – Пеце Ристевски

Јокаста – Марија Минчева Андонов

Тирезиј – Милорад Ангелов

Соунд дизајн и видео продукција: Ефтимија Јованова

Визуелни и дигитални ефекти: Иван Крстевски/Дорјан Трајков

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *