Почетна / Избор на Уредникот / Екскурзии за даскалите.

Екскурзии за даскалите.

Средните училишта стануваа попупразни, сите одат на екскурзии и тоа до Италија и назад.На екскурзиите најмногу им се радуваат професорите, толку се среќни што учениците ќе платат за нивното одење на ексурзија.

Правило во полна автобус да има двајца наставници и лекар за целата екскурзија.

Овие денови се случи дури 14 професори и плус директорот да скокнат со своите ученици до Италија, се разбира на екскурзија.Цената минува 300 евра по ученик.тие 14 професори, односно нивните трошоци ги покриваат учениците односно ридителите од кои некои мораа да вадат кредити.Уште еднаш да повториме во задолжителен систем на образование, наставните содржини се бесплатни.Понаку училиштето или неговиот аор, министерство општина треба да вкалкулира буџетски средства за екскурзиите како наставно научна програма.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *