Почетна / Бизнис / Жетвата започна со помали приноси и незадоволство од цената

Жетвата започна со помали приноси и незадоволство од цената

Жетвата на пченицата веќе е почната. Првите цени што се нудат од мелничарите е 9 денари за еден килограм. Оваа информација предизвика големо незадоволство кај земјоделците, па новиот министер за земјоделство се обиде дѐ ја смири ситуацијата и вети откупна цена и повеќе од 10 денари. Цената зависи од квалитетот на пченицата. Кога зборуваме за цена од нива, на таа цена се додаваат транспортните трошоци и данокот. Се покажува дека цената е подобра од минатата година.Заради пониските приноси кај нас, но и во регионот, земјоделците очекуваат фер откупни цени од најмалку 12 до 13 денари за килограм за пченицата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Спреј против Ковид 19

Австриски научници од лабораторијата на Медицинскиот факултет во Инсбрук тврдат дека успешно го тестирале најновиот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *