Почетна / Избор на Уредникот / Забрана за градење во Суитл`к.Во Бриони се руши.

Забрана за градење во Суитл`к.Во Бриони се руши.

Градоначалникот најави забрана за градежни активности во Суитлак, вклучително во тој ареал и Бриони.Мотивацијата овој дел на градот да остане зелена површина, и површина со рекреативни содржини. За жал уште пред забраната некаков инвеститор работи на рушење на некогашниот ресторани летна бавча “Бриони“ и градежните работи добиле на интензитет.Ова само ја потврдува констатацијата дека некој од претходниот состав на локалната власт сакал целосно да го уништи Штип , иако еден од градоначалниците на Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *