Почетна / Инфо / Завршна вечер на “Фолк Фест – Валандово“

Завршна вечер на “Фолк Фест – Валандово“

Вечерва се одржува натпреварувачката програма на “Фолк-фест Валандово“.Ова е негово 35-то издание, а ќе настапат:

 1. “Добредојде таго” – Благоја Груевски
 2. “Не ти верувам” – Ивана Наумова,
 3. “Моја Мирјана” – Јовица Мицевски,
 4. “Имав јас се” – Бобан Цаневски
 5. “Седма зима” – Елена Андоновска
 6. “Планина голема” – Стојне Николова
 7. “Илина” – Драган Мијалковски
 8. “Бараш крадец” – Горан Тодоровски
 9. “Не си ми суден” – Сандра Милковска
 10. “Љубовта е маѓија” – група Академци
 11. “Пеј Соња” – Миленце Атанасов
 12. “Земи или остави” – Ивана Стојановска
 13. “Пишано и неизбришано” – Христијан Димитриевски
 14. “Да се разбираме” – Мими Јовановска
 15. “Фотографија заборавена” – Ивана Серафимовска
 16. “Студ и бес во срце носам” – Зуица Лазова
 17. “Туѓа а моја си” – Душко Ѓеоргиевски
 18. “Тука сум јас” – Јуле Николовска
 19. “Дано лична Дано” – Далибор Ѓошиќ
 20. “Љубов преку граница” – распеани Валандовчани

Ќе бидат доделени  неколку награди од кои :Награда за животно дело која ќе му биде деделана на семејството на еден од основачите на “Фолк Фест Валандово” Леонид Манчев. Една од наградите која што ќе биде доделена оваа година и која што ќе има свое значение во потврдувањето на фолклорната традиција ќе биде признание кое што се доделува по повод 100 годишнината од раѓањето на познатиот македонски интерпретатор, бардот на македонската песна Никола Бадев.Ќе бидат доделени стандардните награди од публиката и стручните комисии.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Џамбаски сака anshluss врз Македонија

Една нација живее на двете страни од границата Деве Баир, а тоа е бугарската, ова …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *