Почетна / Бизнис / Здравствениот фонд има конкурси за 80 вработувања

Здравствениот фонд има конкурси за 80 вработувања

Повеќе од 80 луѓе сака да прими на работа Фондот за здравствено осигурување на земјава.Само во еден ден распишани се огласите за прем на сите овие луѓе, и тоа ни помалку ни повеќе, туку точно на 6 август, денот кога беа распишани локалните избори.Распишани се поголем број огласи за вработување во СЗО, па на пример, едниот е за прием на 15 извршители, другиот за 39, третиот за 27 извршители, а има и огласи за поединечни вработувања.Се бараат раководители, соработници, референти…А ФЗО бара и директор на секторот за комуникаци и административна поддршка, кој ќе зема ни помалку ни повеќе, туку плата од 46.246 денари.И другите референти, соработници и раководители ќе примаат плати меѓу 18 и 30 илјади денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *