Почетна / Занимливости / “Земја дембелија“

“Земја дембелија“

Земја дембелија е најдобрата  претстава на сите времиња.Сите што учествуваат во оваа претстава не се родени во Дембелија, туку паднаа од марс во Дембелија.Ништо со нивните праволиниски животи не се случува, тие се константа во тапкањето во место, и нормално уживање на огромни бенефиции месечна плата од 50.000 дембелски пари, што во Дембелија и тамошниот стандард е високо примање.За да биде замрсено, царот на Дембелија, јавно искажал сомнеж за овие паднатите од Марс дека дембелија ја чинат огромни пари,а повратен ефект од тие пари ниту имало ниту ќе има.Решил царот да ги врати на Марс, се случија такви перипетии и царот беше пратен на Марс а овие од Марс останаа во дембелија, да се дембелат, бидејќи само дибеците, дебили, дембелеат на народна сметка.Дембелија е класична трагедија, во која никој не игра, не глуми, оти нема што да се глуми.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *