Почетна / Македонија / Земја дембелија

Земја дембелија

Без ден стаж, добиваш пензија од 6.000 денари.Тако е предлогот на Владата кој ќе се најде на собраниска седница.Државата со овој предлог закон прави два потега кои не се баш логични или нема кој да ги направи одржливи.

Првиот:Прави дебили од граѓаните.Ги тера ништо да не работат , а да земаат пензија, ако стасаат да живеат до неа..Потоа  ги тера да земаат пари како некаков хонорар.

Второ:Велат пари во фондот за пензиско осигурување се малку.Тогаш откаде пари за вакви авантури.

Овој добар PR потег, го прочитаа граѓаните од кои огромниот дел е огорчен аргументирајќи дека цел живот работат за мизерна пензија од 200 евра, а некој без ден работно искуство и платен придонес ќе зема пензија од 100 евра.Овој потфат нема врска со хуманоста.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *