Почетна / Избор на Уредникот / “Иднината на Европа“ од Полска

“Иднината на Европа“ од Полска

“Иднината на Европа “ заеднички проект на седум градови од седум држави, Италија, Португалија, Шпанија, Романија, Бугарија, Полска и Македонија.По трите сесии одржани во Бугарија, Португалија и Штип Македонија, овој викенд проектот се реализираше во Полска.

Непроценливи се искуствата од тоа што како сознанија во развојот на Полска и општините го стекнавме таму.Треба сериозна анализа на тоа како беспрекорно делуваат службите во секој поглед, и економски и организациски, од култура до економија, истакна Драга Ристов, еден од штипските учесници во овој проект.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *