Почетна / Избор на Уредникот / Инвалидизираните лица без пристап до канцеларите на ДИК во Штип

Инвалидизираните лица без пристап до канцеларите на ДИК во Штип

Државната изборна комисија ги распиша предвремените градоначалнички избори  во Штип.Течат роковите, а по 12-ти октомври ќе започне и собирањето на потписи за независни кандидати.Тоа убаво е ставено на хартија, но во одделението на државната изборна комисија во Штип, незнаат точно кога ќе почне собирањето на потписите дали на 12 или на 17-ти октомври.Иако им е законска обврска во одделението на ДИК во Штип немаат намера да обез едат до нивните канцеларии пристап за инвалидизирани лица.Класичната бирократија не сака многу да работи, а кој не работи, треба и да не зема плата од народецов.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *