Почетна / Занимливости / Институциите од култура, нема да добијат скршена пара за реконструкции.

Институциите од култура, нема да добијат скршена пара за реконструкции.

Националните институции за култура во Штип, нема да добијат скршена пара за изградба реконструкција или санација на објектите.Чудно е однесувањето на Министерството за култура, кога во два наврати лично министерката за култура Ирена Стефоска правеше увид.Најкритична е состојбата со Домот на културата “Ацо Шопов, каде кровот протекува, има недефинирана  статика, партер со столчиња  од пред 42 години.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *