Почетна / Занимливости / Исповед на една младост (true story)

Исповед на една младост (true story)

Долга , убиствена беше ковид паузата.Реков штом ги укинаа мерките да заминам во дискотека, и тоа позната за штипски прилики.Отидов седнав на резервираното место.По извесно време за да јапочувствувам атмосферата се вртам на десно, гледам и има што да видам, младо момче повраќа во својот скут.Кога толку бргу се опил.На десна страна глупост, туку де да видам на лево.Двајца се расправата за една иста женска личност, таа на едниот му била девојка, овој и испраќал пораќи, и кавгата стана тепачка.Човек да не гледа ниту лево ниту десно.Гледам право, и там слична приказна, се расправаат момче и девојка.Девојката во солзи, момчето ја напушта.И се приклучуваат другарките , а таа јуначки ја крши чашата и почнува да го забие стакловот в рака и да сече вени.За среќа тука и беа другарките.Констатирав дека тоа не е забава туку целосно лудило, а лудилото не е за мене, и ја напуштив дискотеката…

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *