Почетна / Македонија / Киро Здравев, претседател на Судскиот совет

Киро Здравев, претседател на Судскиот совет

Штипјанецот  Киро Здравев  судија во Врховен суд на Северна Македонија,утринава беше избран за нов претседател на Судскиот совет, на местото на Зоран Караџовски, кому му истече мандатот.

Се гласаше тајно, а Здравев, кој беше избран во Судскиот совет во декември минатата година, беше избран едногласно од членовите на советот. За негов заменик беше избран Селим Адеми.

Здравев беше единствен кандидат за претседател, а мандатот на претседателот трае две години.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штип без “црногорски конзул“.

Република Црна Гора реши да го разреши нејзиниот почесен конзул во Штип , охриѓанецот Бранко …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *