Почетна / Бизнис / Киселото млеко, ги скисели потрошувачите.

Киселото млеко, ги скисели потрошувачите.

Уште пред да старутва паролата “Купувај домашно“, трговците но и производителите се досетија.ги подигнаа цените на прехрабнеите производи.На пример кисело млеко го волумен од 400 милилитри од 20 денари пред појавата на пандемијата сега има за 50% проценти повисока цена.Неговата претходна агрегатна состојба обичното млеко и тоа литар нема нова цена.Најверојатно потквасувачот не киселее бргу па затоа има нова цена.се разбира дека новата цена ги скисна и потрошувачите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *