Почетна / Македонија / Клиничка болница ја потпира Физикална терапија

Клиничка болница ја потпира Физикална терапија

Клиничката болница и покрај тоа што статусната состојба на физикалната терапија е при Универзитетот Гоце Делчев, инвестира во доопремување и реконструкција.Во физикалната терапија  работат 14 нововработени физиотерапевти , пуштени се во употреба апаратите за ласеротерапија и магнетно терапија , кои собираа прашина во магацините со години, реновирани биле дел  од собите во машкиот дел и е расчистен делот каде што се наоѓаат кадите за терапија. Поправени се вратите на лифтот и направена е одделна соба на деца со посебни потреби. Во план е набавка на нови современи апарати , меѓу кои и тесла стим ,врв во физикалната терапија .
За таа цел распишан е тендер во  вредност од 36 000 евра и започнува овие денови.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *