Почетна / Избор на Уредникот / Кога ние пред две години говоревме, другите се “чешаа“ за инсулините.

Кога ние пред две години говоревме, другите се “чешаа“ за инсулините.

Ја разоткривме пред две години сегашната афера инсулини.Сите македонски дијабетичари добиваа инсулини  од франшизата “Новонордиск“ увезен од Турција.

Трајче Митев и самиот дијабетичар преку здружението на маркетинг и менаџмент тогаш го повика министерството за здравство да се изјасни за квалитетот на тој вид инсулин.Воедно тој имаше коресподенција и со “Новонордиск“ од Данска.

Оваа компанија тогаш му одговори дека не гарантира за квалитетот на увезениот инсулин од Турција, и дека Турција нема право да извезува инсулин “Новонордиск“ во други држави.Но во конкретниов случај не е важно кој ја откри аферата , Трајче Митев повикува на одговорност, односно прашува кој ќе сноси секаква одговорност на употребата на неквалитетниот инсулин, и кој ќе сноси одговорност за лицата кои починаат од неквалитетниот инсулин.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *