Почетна / Избор на Уредникот / Комарци со неизлечиви болести

Комарци со неизлечиви болести

Има секакви комарци констатираше во својата поезија Ристо Лазаров.Има комарци и де факто и де јуре.И де факто и де јуре, комарците убиваат повеќе луѓе дури и од ракот.Преносители се на секакви болести , од кои некои се тешко излечиви, дури и неможни за лекување.За  наши штипски прилики ја истакнуваме лајшманиозата.Сликовите објаснето тоа е болеста што најчесто ја забележуваме кај кучиња скитници, кога им паѓаат влакната им се гледа кожата, се отвораат рани.Оваа болест единствено се пренесува преку крв, а за тоа мајстори се комарците.Затоа проблемот со присутноста на комарците не се решава со поединечна активност.Сме зборувале и пишувале доста за овој проблем.Значи ќе не касаат, прекумерно комарците, неможете да знаете  чија крв ја има во неговиот со бактерии полн стомак.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *