Почетна / Занимливости / Концерт на ученици од музичкото училиште во Дом на млади

Концерт на ученици од музичкото училиште во Дом на млади

Дом на млади во соработка со училиштетот “Сергеј Михајлов“ е организатор на концерт на камерна музика.Концертот се одржува  вечерва од 20 часот на летната сцена.Настапуваат:
-Евелина Ристовска 9 одд. Ф. Крајслер – Љубовни маки
Проф. м-р Марија Илиева
-Јована Митева 6 одд.Е. Моленхауер-Момчето Паганини
Класа проф.м-р Марија Илиева
-Стефан Коцев – В. Бернау Циганска свита I и II став.
Проф Милан Коцев
-Марио Тимев 2год.Тико Тико З.Абразу проф.Никола Темелков, пиано придружба Гордана Тренчева Јанков
-Сандра Лазовска IV год. С.Рахмањинов – Етида op.33 no 8Проф Сашка Данева
-Мартин Колев V одд. – М.Манус – Шпански танец
Прва награда на VII меѓународен натпревар по пијано во Смедерево, Србија – Проф Сашка Данева
-Михаела Лазарева I год.П.де Сарасате-Цигански напеви
Ангела Каја, Проф Ангела Аревска
Дијана Арсова, виолина: J.S.Bah_ Partita 3 “Bure i Ziga”

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *