Почетна / Занимливости / Кон “Крилја“- Да се рече ,театар.

Кон “Крилја“- Да се рече ,театар.

Народниот театар од Штип ја имаше премиерата на драмскиот текст “Крилја“ од американскиот драматург Артур Копит.Од премиерата 1978 година до сега овој текст е поставен на само пет сцени.А , бидејќи бил нарачка за радио драма, е изведен и во таков облик на подзаборавениот медиум-радио.Премиерата донесе неколку двојби. Прво, зошто драматургот одбрал ваков текст, во  кој, во старт нема драма.Второ актерите со се носителот на главната ролја потфрлија.Трето во претставата не забележавме сериозна режисерска заложба.Така ,дури и овие неколку редови се премногу за говорење на “Крилја“ на штипскиот театар , кој сакајќи да каже дека постои ,направи претстава која е континуитет на девизата:Да се рече театар.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започнува “Астибо џез фестивал“

Во организација на Дом на млади , утре и задутре ќе се одржи ревијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *