Почетна / Избор на Уредникот / Кој ги објави, кој ја наруши тајноста на изборниот процес?

Кој ги објави, кој ја наруши тајноста на изборниот процес?

Бомба на на вчерашниот ден беше објавата дека на избирачко место се појавиле неколку лица кои биле позитивни на ковид 19.Се појавиле точно пет лица, кои имале решенија за изолација.Не се проблем решенијата што ги имале, туку како членови на избирачките одбори ги знаеле по име и презиме лицата кои биле во изолација. Како знаеле кога никаде во Македонија не се објавуваат листи со имиња и презимиња на позитивни или болни од ковид 19.Одговор секако нема да дадат од Болницата, од Центарот за јавно здравје, од здравствениот инспекторат, а општинската изборна комисија не умее да даде одговор, односно да ја дешифрираа таа наместена појава.Со откривањето на лицата кои биле во изолација целосно е нарушена тајноста на изборниот процес.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *