Почетна / Избор на Уредникот / Крстосница за пеколот.

Крстосница за пеколот.

Сите се подготвуваат за мостот, мислејќи како бргу ќе се минува од Сењакот во Пребег и надвор од Штип.

Никој не мисли на тоа какво е поврзувањето на улицата Петта партиска и Партизанска.

Доколку остане вака, секојдневно ќе има проблеми,а можеби и трагедии.Партизанска е регионален пат и е пат со предимство.

Кој тоа ќе му го каже на тој што по удолнината на Петта партиска се залетал, сакајќи час побргу да фати пребег.

Непрегледност, згради од околку кои се во непосредна близина на сообраќајницата и слично.Многу е веројатно како и други нешта и овде сообраќајното решение да биде импровизација.

Во тој случај некој ќе мора да се џитка од мостот во празното корито на Брегалница.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штипско културно лето ,36-ти пат.

Општина Штип ќе го организира 36-тото издание на манифестацијата од уметноста, културата, забавата “Штипско културно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *