Почетна / Избор на Уредникот / К-15 за администрацијата почна да се исплаќа.

К-15 за администрацијата почна да се исплаќа.

На над 20 илјади административци почнаa  да им легнуваат парите од регресот за годишен одмор или таканаречениот  К -15.  На вработените  во министерствата, Владата, судовите, јавните обвинителства, агенциите фондовите и во дел од општините, им се исплаќаат по 9.000 денари. Им следува на сите оние вработени кои работеле најмалку шест месеци во календарската година кај работодавецот исто така и на оние кои во текот на годината се вработиле кај друг работодавец кој е опфатен со овој колективен договор.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *