Почетна / Избор на Уредникот / Летна врелина и како со неа

Летна врелина и како со неа

„Треба да се носи летна и лесна облека,да се внесува доволно течности, да не се излегува во најголемата жештина и да се зема редовно препишаната терапија.Исто така и во климатизираните простории не е добро да има голема разлика.Најдобро е таа да биде 10,12 најмногу до 14 степени, на пример ако имаме 34 степени најдобро е во климатизирана просторија да биде 24 степени“,изјави д-р Хусеин Османов, раководител на Итна медицинска служба – Штип

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Етапна исплата на пензиите

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2021 година …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *