Почетна / Инфо / Личните карти и пасоши со истечен рок, се важечки.

Личните карти и пасоши со истечен рок, се важечки.

Вонредната состојба донесе нови мерки и во поглед на личните документи. Ако поминала важноста на личната карта или пасошот, сепак документот е валиден за времетраењето на вонредната состојба. За ова владата донесе уредба со законска сила и таа важи. Откако ќе заврши вонредната состојба, граѓаните ќе имаат рок од 30 дена да ги обноват документите чија важност поминала.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Промоција“Слова за Словото“.

Утре  во Домот на културата “Ацо Шопов“ ќе биде направена промоција на петтомното издание на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *