Почетна / Избор на Уредникот / Македонската демократија тоне како олово.

Македонската демократија тоне како олово.

Македонија се најде на 78-мото место, и всушност нашата земја влегува во групата на хибриден режим. Ова е во најновиот извештај на угледниот „Економист“ за индексот на демократија во светот за 2020 година.

Нашата држава е во група со Боливија, Сенегал, Црна Гора, Танзанија, Молдавија, Уганда, Бутан, Либан, Нигерија.

Според податоците од „Економист“ од 2016 година до 2020 Македонија бележи пад во оцената според индексот на демократија во однос на претходните години кога бодувањето било над 6.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *