Почетна / Избор на Уредникот / Македонска администрација, еден чекира дека на работа се сите останати.

Македонска администрација, еден чекира дека на работа се сите останати.

Незадоволството на народецот е и од практикување на ред и поредок, од практикување на работните навики, односно нивното заобиколување.

Ноторна вистина е дека вработени во државната и јавната администрација, се награжираат додека да добијат решенија. Откако ќе ги добијат решенијата, забораваат да дојдат на работа.

Жива вистина фатени на дело се административци како носат најмалку дваесетина електронски картички за чекирање на стартот и завршувањето на работното време.Доаѓа само еден вработени и чекира за себе, за колегата, за колешката, за колегите и колешките од цел спрат.Таа работи другите одмараат, потоа се менуваат ,таа одмора други ја чекираат неа божем е на работа.И, така нашата македонска администрација е најплатената на свет, ем не работат ништо , ем земаат плата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *