Почетна / Бизнис / Малку е бре класјари.

Малку е бре класјари.

Едно златно класче  пченка е 20 денари на пазар.Па зарем оваа цена не е навредлива за потрошувачите.Земјоделците добиваат од насграѓаните субвенции, кукаат плакаат, ако нешто не им е ќеф и ќе фрлат некој грам од нивните производи.Се лутат на винариите сега,.На почеток се деклариравме за пазарна економија, а тоа значи понудата и побарувачката ќе ги одредуваат цените, а не кукањето.Но земјоделците како најпривилигирана заедница се однесува како галениче, а нешто не му е поќеф, почнува да плаче.Еден касл пченка чини 20 денари, потешка навреда од оваа незаслужуваат граѓаните.Сега разни граѓански асоцијации поднесуваат барања да владата за укинување на субвенциите за земјоделците.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Печалбарите не праќаа пари.

Ако печалбарите секоја година праќале по над една милијарда евра пари со кои ќе им …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *