Почетна / Занимливости / Малку се 55.000 денари за лигавење на сцена и лигавење на публика.

Малку се 55.000 денари за лигавење на сцена и лигавење на публика.

Не така одамна, среден век, луѓе со ведар младешки дух, им се видело дека најлесно е да се биде глумец, се ангажираат прават претстави  и заработуваат за живот.Вистински луксуз било ако јаделе печена кокошка.И тогаш да знаете имало бааѓи глумци, Таа појава е карактеристична за Англија и тамошното кралство.Бидејќи се накотиле како глодари овие глумците, дел од нив го мотивирале Вилијам Шекспирчо, кој безделничел да им напише некоја драма , која ќе ги оделувала од останатата глумечка конкуренција.И Шекспир пишал што пишал, ама пишал тешко четиво, тешко за интерпретација, тешко за глума, тешко за разбирање, тешко , многу тешко.Време сегашно глумци пак бааѓи, ама сега не им треба Шекспир, на овие нашиве не им треба ниту Чернодрински ниту Васил Иљоски, за Стефановски и да не зборуваме.Зошто да играат , да се килават на сцена, и да ја лигават и сцената и публиката, и онака мецената Министерството за култура ги наградува, тие што не глумат и не одат на работа се највреднувани, над 55.000 денари за месец.Дури сега важи цитатот на Стефановски, што ќе ни е нам граѓаните жабја потковица.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Етапна исплата на пензиите

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2021 година …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *