Почетна / Македонија / Мерки без и со мерка.

Мерки без и со мерка.

Мерки, та мерки.Вакви мерки, онакви мерки, мерки без мерки, мерки со мерка, мерки со мерка, и мерки без мерка.А, што ќе ни е мерка, та мерката ни е земена уште пред триесет години, додека сенката ни го криеше телово во распадот на државата.Ако не почитуваш мерка, ќе ти ја земеме мерката.Колку пати на народот му е земена мерка. Што повеќе мерки, тоа потесна станува облеката.Потесно станува за живеење.Уште една мерка и оп еве не во рајот, каде ниту една мерка повеќе не важи.Мерки ,мерки без мера.Удри му една мерка на животот и тој да види и чуе штое мерка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Симулација-вакцинација

Клиничката болница од Штип, како носител на масовната вакцинација на населението од Источна Македонија во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *