Почетна / Избор на Уредникот / Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна црква  да ја испочитува божјата победа.Тие и натаму не почитуваат ни ред ниту поредок.Ќе правеле причест со едно лажиче.Ма какви епидемиолози,ма какви препораки, свештениците се поголеми и од самиот Бог.Па, што ако и починаа поглавари, владици, па што на народни пари од ковид се лекуваа и двајца владици на Македонската православна црква.Важно е лажичето, а не последиците од него.Свештениците на МПЦ доколку вистина сакаат предизвик, еве сега за празникот нека заминат  во одделенијата на македонските болници и таму со богослужба и причест да се помолат за здравјето на оние, кои со едната нога се веќе в гроб.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штипско културно лето ,36-ти пат.

Општина Штип ќе го организира 36-тото издание на манифестацијата од уметноста, културата, забавата “Штипско културно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *