Почетна / Спорт / Младите борачи сериозно се подготвуваат за ЕП

Младите борачи сериозно се подготвуваат за ЕП

Македонските борачи се подготвуваат во Маврово за ЕП за јуниори од 19-25 октомври 2020 г. што ќе се одржи во Македонија
Македонските борачи, млади и до 23 години неколку дена се подготвуваат во Маврово.. Денеска борачите беа посетени од претседателот на ФБСМ и нетовиот заменик Бетим, Вренези и Дејан Богданов. Еден од тренерите на репрезентартивните селекции, Давор Тасев е конкретен.
„Подготовките во Маврово се одвиваат нормално. Борачите дисциплинирано ги изавршуваат задачите. Условиоте исто така се одлични во Маврво/ Ќе останеме овде до 15 јули…“- информираше Давор ТАСЕВ
Инаку, ЕП за јуниори ќе се одржи во Македонија од 19 до 25 октомври 2020 година- соопшто ФБСМ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *