Почетна / Избор на Уредникот / Надлежните се кријат во “гаража“

Надлежните се кријат во “гаража“

Во Штип владее апсолутно безредие во сообраќајот и сообраќајната култура, и тоа безредиа најчесто на својата кожа го чувствуваат пешаците.Нема тротоар кој  не е зафатен од непрописно паркирани возила и тоа насекаде во градот, сеедо е дали е центар или периферија, место за пешаците на тротоарите нема.Дел од тие бабачковци  со денови го држат така паркирано возилото , кое мора да го заобиколиш за да го поминеш, при тоа мора да минуваш по коловозот.Тротоарот не е гаража.Изгледа дека во таа гаража се паркирани и надлежните институции, па затоа имаме сообраќајно безредие.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *