Почетна / Избор на Уредникот / Надлежните треба да им кажат на граѓаните за водата од ХС „Злетовица“

Надлежните треба да им кажат на граѓаните за водата од ХС „Злетовица“

Граѓанскиот активисти Трајче Митев, јавно го повика Јавното претпријатие Хидросистем“Злетовица“, потоа дирекцијата за храна, Центарот за јавно здравје, и другите надлежни да изнесат во јавност податоци за  состојбата со водата од овој хидро систем, која наскоро ќе треба граѓаните во Штип да ја конзумираат.Обврска им е на овие институции сите наоди, добри или лоши да ги стават на увид на граѓаните.Граѓаните го имаат тоа право, бидејќи хидросистемот “Злетовица“ ќе приходува со пари токму од граѓаните, кои сакаат здрава вода за пиење.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *