Почетна / Спорт / На балкански шамионат во спортско качување

На балкански шамионат во спортско качување

Денеска за Букурешт, Романија заминаа шест членови на спортско качувачкиот клуб Астибо – Штип, Ќе учествуваат на Балканското јуниорско првенство. Учествуваат натпреварувачи од Романија, Србија, Бугарија, Србија, Грција Турција и Македонија.
Штип и Македонија ќе ги претставуват овие членови на спортско качувачкиот клуб Астибо- Михаела Санева, Васил Караѓозов, Игнат Санев, Бисера Петрова, Ева Караѓозова , Ангела Петрова.
Првенстото во Букурешт ќе се одржа во спортска сала Карпатик специјализирана за спортско качување на карпа.

Штипски асови

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *