Почетна / Бизнис / Не очекуваат сушни времиња, и поскапа храна

Не очекуваат сушни времиња, и поскапа храна

Во следните години ќе имаме поскапување на храната поради климатските промени кои донесоа топлотни шокови и суши.Земјоделците и агрономите велат дека веќе има намалено производство кај повеќето култури, но има и повисоки цени на производите. Овошјето и зеленчукот се поскапени.  Очекуваат дека во иднина овој процес ќе биде поизразен. Земјоделците ќе мора почесто да ги наводнуваат нивите и почесто да прскаат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *